Samara is een klein dorpje in het westen van Costa Rica aan de kust van de Pacific. Hier heb je een geweldig langgerekt zandstrand waar genoeg te beleven is!

Wat is er te doen in Samara?

#1 Leer surfen op rustige golven!

Beginnend surfer? Kom naar Samara! Door de rustige golven is dit de plek om te leren surfen! Huur een board en probeer het zelf of neem een les!

#2 Ga snorkelen aan de rechterkant van de baai!

Heb je zelf je snorkelset mee (of huur je ze)? Ga zelf de onderwater wereld ontdekken! Aan de rechterkant van de baai is het best geschikt om te snorkelen omdat het water hier het meest helder is! Ook kun je hier (via een korte klim) terecht komen op een soort ‘verlaten’ strandje.

#3 Spot dolfijnen en walvissen!

Hoe gaaf is het als de dolfijnen meezwemmen met de boot?! Voor omgerekend 35 euro kun je een tour boeken. De tour duurt vier uur en begint in de ochtend omdat er dan de meeste dolfijnen te vinden zijn! De walvissen zijn er meestal tussen december en april, misschien heb jij het geluk ze te spotten! Hierna krijg je nog de tijd om te snorkelen.

Hoe kom je in Samara?

Kom je vanuit Nicaragua? Klik hier voor een volledige beschrijving.

Vanuit San José is het met de bus 5 uur rijden met een directe bus. Heb je geen directe bus dan stap je over in Nicoya.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Samara: Manuel Antonio, Ometepe of San Juan del Sur.

Hoe kom je van Samara naar San José?

Er zijn 3 manieren om van Samara naar San José te komen. Met de shuttle of via het openbaar vervoer.

Optie 1: Shuttle Samara – San José (€ 50)

Er zijn verschillende shuttles die je oppikken bij je hotel in Samara en je afzetten bij je hotel in San José. Deze shuttles doen er ongeveer 4 uur over.

Optie 2: Directe bus Samara – San José (€7,50)

Er gaat een directe bus van Samara naar San José om 05:00 en om 09:00 in de ochtend. Als je in deze bus stapt hoef je geen overstap te maken op Nicoya. Een kaartje kost 7,50 en de rit duurt ongeveer 5 uur.

Tip: regel één of twee dagen vooraf je buskaartje, deze bus zit vaak helemaal vol. Als je een kaartje hebt gekocht heb je recht op een zitplaats. Het stoelnummer staat op je kaartje. Zo kan je voorkomen dat je 5 uur lang moet staan.

Optie 3: Bus Samara – Nicoya-San José (€7,50)

Je kunt ook de bus naar Nicoya nemen vanaf Samara. Deze bus vertrekt vrijwel ieder uur vanaf het busstation. Vanaf Nicoya gaat er ook ieder uur een bus naar San José

Ben je benieuwd hoe de grensovergang in zijn werk gaat van Nicaragua naar Costa Rica? Klik hier