Dwalend over het gigantische complex van Angkor, je wil dit gewoon gezien hebben voor je weer naar huis gaat. Siem Reap is een stad dat ligt in het noordwesten van Cambodja. De vele reizigers die naar Siem Reap komen gaan naar het Angkor complex. Siem Reap is een erg gezellig, klein stadje dat je zeker niet wil overslaan tijdens je reis in Cambodja.

#1 Breng een bezoek aan het Angkor complex!

Cultuursnuiven in Cambodja betekent rondstruinen langs alle ruïnes van Angkor! Het staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst.
Vrijwel iedereen die Siem Reap bezoekt, neemt een kijkje bij de bekendste trekpleister van Cambodja: Angkor Wat (de bekendste tempel)! Het tempelcomplex van Angkor staat bekend om de zonsopgang.

Er zijn verschillende opties die je kunt kiezen hoe je hierheen wil gaan. Wij kozen ervoor om het met een tuktuk te doen, dit kost 15 euro (een standaard prijs). De dag voordat wij erheen gingen regelden wij een tuktuk die ons de volgende ochtend zou ophalen. Je rijdt (rond 04:30) langs een kantoor waar je in de rij staat om je entree kaartje te kopen (€33 voor 1 dag, €55 voor 3 dagen of €64 voor 7 dagen). Na het halen van je kaartje word je gereden naar het Angkor Wat tempel waar je de zonsopgang kunt bekijken.

Na het bekijken van de zonsopgang en het ontbijten (wij kregen ons ontbijt mee van ons hotel in een meeneembox) werden wij verder rond gereden over het complex.

Wij vonden dit plaats waar we een heel dubbel gevoel vandaan gingen. We werden met onze neus op de feiten wordt gedrukt: Je betaalt als toerist een vrij fors bedrag om de tempels te kunnen bekijken terwijl de kinderen (op het complex) uit de vuilnisbakken eten.

Online lees je dat het ook mogelijk is om dit zelf te doen is op de scooter. Helaas is dit sinds 2018 niet meer het geval, het bedrijf van het verhuur is gesloten en scooters (waar jij zelf op rijd als toerist) zijn niet toegestaan in deze regio.

#2 Onderhandel voor de mooiste souvenirs op de ‘Psar Cha’ markt!

Handgemaakte bakjes van kokosnoot, magneten, handgesneden olifanten en enorm veel boeddhabeeldjes! Er zijn gigantisch veel souvenirs te vinden op deze markt in Siem Reap. Wij vonden de mensen totaal niet opdringerig, we konden rustig rondkijken tot we wat moois hadden gevonden. Je onderhandelt tot je een mooie prijs voor jouw souvenirs hebt bereikt!

#3 Save water, drink BEER! Ontdek de goedkope drankjes bij de ‘pub street’!

Drink gezellig een drankje aan deze drukke straat. Siem Reap heeft een klein, gezellig centrum. Er is een straat (de pubstreet) met veel barretjes en restaurantjes waar je erg goedkoop een biertje of ander drankje kunt drinken. Ook kan je er eten (vooral westers), dit komt natuurlijk doordat alle toeristen hier komen. 

Accomodatie in Siem Reap

Wij hebben een heerlijk verblijf gehad in het Salasara Hotel. Net buiten het centrum maar alles zit op loopafstand. Het hotel is onwijs schoon en heeft heerlijke bedden. Met een lekker ontbijt en een mooi zwembad aan een gezellige tuin. De prijzen verschillen wel enorm met het hoogseizoen en het laagseizoen.

Hoe kom je in Siem Reap?

Vanaf Ho Chi Minh is het ongeveer 11 uur met de bus.
Vanaf Bangkok is het ongeveer 10 uur met de bus. 

Ook heeft Siem Reap een Internationaal Airport.

Op naar de volgende bestemming:

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming naar: Ho Chi Minh,Koh Rong Samloem of Phnom Penh.