Bangkok is één grote chaos! Iedereen scheurt in een tuktuk, wandelt door de drukte, fietst rakelings langs elkaar heen, schreeuwt wat hij verkoopt, maakt eten of probeert je naar binnen te lokken bij een ladyboy bar. Er slapen zelfs mensen op een scooter of tuktuk en dat in al die drukte. Dit kan écht alleen in Bangkok. Bovendien kan je lekker eten bij de straattentjes, tempels bekijken en scheuren in een tuktuk! Genoeg te beleven dus in het levendige en grote Bangkok!

Wat is er te doen in Bangkok?
#1 Ga lekker op zijn Nederlands fietsen in Bangkok!

In Bangkok is natuurlijk genoeg te beleven en te zien. Maar dé manier om Bangkok te ontdekken is op de fiets! Wij hadden bij Ko Van Kessel een fietstour geboekt. Je hebt keuze in hoeveel uur jij de stad wilt verkennen, ook beslis je zelf of je in de ochtend of middag wilt fietsen. Je fietst door de drukte, stopt bij een bloemenmarkt, proeft verschillende tropische producten in Chinatown. Ook ga je het water over met een soort van bootje. Door deze tour leer je in een korte tijd hoe Bangkok leeft hierdoor krijg je een goed beeld van de dagelijkse bezigheden. Probeer de tocht in de ochtend te plannen zodat het nog een beetje cool is.
Tip: ga je met de taxi naar Ko van Kessel? Ga zeker op tijd, ‘s ochtends in Bangkok is het extreem druk.

#2 Het wel bekende Koh San Road!

Ladyboys, ‘meisjes’ in korte rokjes waarbij weinig te verbergen valt proberen je een club in te praten, anderen nodigen je uit voor een ‘Pingpongshow’. Gebakken schorpioen eten? Een Chang biertje drinken? Los gaan op de muziek die keihard wordt gedraaid? Een houten kikker kopen die een vreselijk geluid maakt? Iets van de BBQ eten misschien?
Hier moet je aan denken als je loopt over de Koh San Road. Al het bovenstaande wordt je aangeboden binnen een minuut. Het is één grote chaos, maar ondanks dat is het zo gezellig! Probeer jezelf door de menigte naar de andere kant van de straat te krijgen of nog beter: Ga op een terras zitten en geniet van de CHAOS!

#3 Floating market

Hoe leuk is het om je snack of fruit te kopen van een boot? Schattige oude vrouwtjes hebben boten vol met producten om te verkopen. Dit zie je niet elke dag toch?
Om te ontsnappen van de drukte in het centrum van Bangkok is een bezoekje brengen aan de floating market zeker een aanrader.
Tip: om hier makkelijk én goedkoop te komen raden wij je aan om met de bus te gaan. Zoom in op Google Maps en hier verschijnen allemaal busjes. Hieruit kun je zien welk busnummer je moet hebben en waar de bus precies langs gaat. Stap in op de plek wat aan gegeven is op Google Maps. Het kost vanaf het centrum van Bangkok maar 0,21 cent om naar de floating market te gaan. Wat vooral fijn is, is dat degene die jou het kaartje heeft verkocht, goed in de gaten houdt waar je eruit moet!

#4 Tempels bekijken vanaf een boot, voor nog geen 2 euro vaar je over de rivier!

Varen door een rivier met aan beide kanten tempels en hoge gebouwen! Bizar wat je onderweg allemaal tegenkomt op de rivier die door Bangkok loopt!
Je kunt voor erg weinig geld varen over de rivier van Bangkok. Van punt A naar B duurt in totaal maar 45 minuten. Voor 1,50 euro per persoon kun je uitstappen wanneer je wilt. Daarom kozen wij ervoor om lang in de boot te zitten en de stad van een ander punt te bekijken. Vanaf de boot kun je onder andere ‘Wat Arun’ zien.

#5 Ontdek China town!

Grote lampionnen, mega grote reclameborden, rode draken en heel veel verschillende smakelijke luchtjes!
Je kunt je prima een paar uur vermaken in Chinatown, ga er met een lege maag heen want je kunt je hier prima vol eten met allerlei lekker (onbekende) dingen. Heerlijke zoete toetjes, loempia’s, verse broodjes bapao, milkshakes met allerlei frutsels. Je kan het zo gek niet verzinnen of ze hebben het in Chinatown. Naast het vele voedsel zijn er uiteraard ook veel souvenirs te koop.

#6 Eten bij straattentjes is veel beter dan eten in een restaurant!

De heerlijke geur komt je al snel tegemoet. Heerlijk vers gebakken groente in een pittig sausje! Kom je met je hongerige maag langs een plaats waar het druk is bij een kraam, sluit dan zeker aan in de rij. Het betekent namelijk dat het eten dat ze maken erg lekker is.
Het is even wat anders om op een krukje bij een uitklaptafeltje te eten. Wij genoten enorm van het heerlijke eten en de gezelligheid op straat. Voor een biertje en een maaltijd betaal je vaak nog geen 2 euro.

#7 Je kan natuurlijk niet Bangkok verlaten voor je een aantal tempels hebt gezien!

Je kan er niet omheen. In Bangkok staan veel tempels. Sommige staan tussen de huizen of gebouwen gepropt, andere tempels staan op een geweldige plek langs het water.
Je kunt in Bangkok veel tempels bezoeken. De tempels die wij de moeite waard vinden zijn:
Wat Arun, deze ligt aan de rivier en is makkelijk te bereiken met de boot. De entree is 200 Bath.
Wat Phra keaw, deze gouden tempel in het centrum van Bangkok. Het is de tempel van de smaragdgroene Boeddha. De entree hiervan is ook 200 Bath.

Bekijk hieronder onze video over Bangkok!
Van Bangkok Airport naar het centrum

Als je aankomt op het airport van Bangkok (BKK) kan je kiezen tussen de normale taxi’s, de Uber of de trein.
De trein is veruit de goedkoopste optie. Je pakt op het airport de BTS skytrain richting het centrum. Het kost ongeveer een euro, het ligt natuurlijk aan waar je uitstapt. Als je in de buurt van Khoa San Road verblijft kan je uitstappen bij Saphan Taksin, vanaf hier neem je voor omgerekend 2 euro de boot (ook nog eens een leuke manier van vervoer!).

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming: Ayutthaya of Chiang Mai.