Wil jij net als ons graag dé Maya stad zien midden in de jungle? Dan is Tikal iets voor jou! Spot net als wij verschillende dieren én de Maya tempels van Tikal!

Tikal is een Maya complex midden in de jungle. Je vindt hierdoor ook veel wilde dieren. Écht wilde dieren, ze zijn mensen niet gewend! Wij kwamen verschillende apen, neusberen en bijzondere vogels tegen. Als je geluk hebt, kun je ook een panter tegen komen! 

Aangezien wij een aantal Maya tempels al hadden bezocht zonder gids, besloten wij om hier een gids bij te boeken. De rondleiding duurde ongeveer 4 uur. Dit lijkt erg lang, maar je krijgt tussendoor tijd om zelf rond te lopen bij de tempel waar je op dat moment bent. Hierdoor is er tijd genoeg om foto’s te maken en krijg je veel informatie.

Als je besluit om Tikal te bezichtigen zonder gids kan dat zeker! Met de offline kaart van Maps.me kun je zelf de route lopen. Houd er wel rekening mee dat je dit van te voren download, er is geen service in de jungle. Bijna bij elke tempel zijn toiletten en etenskraampjes aanwezig.

Wil je graag de zonsopgang bekijken bij Tikal?

Dat kan! Houd dan wel rekening mee dat het erg vaak bewolkt is bij Tikal. Dit komt omdat het complex midden in de jungle bevindt en hierdoor een mooie zonsopgang erg zeldzaam is. 

Wat moet je mee nemen naar Tikal?

Neem zeker een poncho of regenjas mee! Het is midden in de jungle, hierdoor regent het regelmatig. Bij ons scheen de ene keer de zon en een paar minuten later was het bewolkt of regende het. Neem natuurlijk ook een camera mee! Het is zo ontzettend mooi, je kunt genoeg foto’s maken.
Wij nemen naast onze waterfles met filter altijd een snicker of een zakje nootjes mee, even een energieboost tussen het vele klimmen door.

Entree en vervoer Tikal

De entree kost 150Q (€17) per persoon. Vergeet niet om je identiteitsbewijs mee te nemen, dit vragen ze bij de kassa om dit te koppelen aan het kaartje die je koopt.

In Flores kun je het vervoer regelen naar Tikal, eventueel met gids als je dit interessant vindt. De kosten voor het vervoer inclusief gids ligt rond de 85Q (€ 9,70) tot 100Q (€11,40) per persoon. De tour zal ongeveer 4 uur op het terrein van Tikal zijn. Wij hebben zelf de tour gedaan met gids, dit was het zeker waard! Je krijgt rustig de uitleg waarom bepaalde dingen zijn gedaan, dat vonden wij erg interessant. 

Handig om rekening mee te houden is, om zondag te vermijden. De locale mensen hebben dan gratis entree waardoor het erg druk kan zijn bij Tikal.

Bekijk de video!
Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming: Lanquin of Caye Caulker in Belize.