Op zoek naar een plaats langs en rivier én een zwart strand waar je gigantisch veel wildlife ziet? In Tortuguero zit je wat dat betreft op het juiste adres!

Wat is er te doen in Tortuguero?
#1 Bezoek het mooie zwarte zandstrand!

Je ziet het niet vaak: een ZWART zandstrand met palmbomen een aangespoelde stukken hout. Het is heel bijzonder om te zien! Al wordt er afgeraden te zwemmen bij het strand van Torteguero is het zeker de moeite waard om hier een bezoekje te brengen. Heerlijk wandelen of lekker op je handdoek liggen. Je Het strand is ongeveer 7 kilometer lang!

#2 Ga naar het Sea Turtle Conservacy Visitors Center!

Altijd al gedroomd om kleine schildpadjes uit te zetten of een schildpad eieren te zien leggen? Kom naar het Sea Turtle Conservacy en laat je droom uitkomen! (besef je wel dat dit met vele andere toeristen is)

#3 Ga zelf naar het National park!

Gekleurde toekans, slome luiaards, slingerende apen en een miereneter zoeken in de hoop dat je ze vindt? Loop zelf door het nationale park! Koop een kaartje voor 15 dollar en loop zelf de route door het National Park naast het strand. Het is wel handig om een verrekijker mee te nemen aangezien je zo ook de mooie dieren in de hoge bomen kunt bekijken.

Wij twijfelden over de entree want volgens ons kan iedereen zo via het strand het nationale park op zonder te betalen. Maar goed, het geld zal vast goed terechtkomen! 

#4 Boek één van de vele tours!

Rondvaren op een kano of in een gemotoriseerde boot? Ziplinen of een schildpadden toer? Benieuwd hoe chocola of koffie wordt gemaakt? Er zijn erg veel kantoortjes om deze tours te boeken. De kosten allemaal hetzelfde bedrag.

#5 Ga eten bij Flor del Caribe!

Voor minder dan 4€ per persoon eet je hier een groot bord rijst met kip, groente en patat! Ook heb je dan een biertje of een verse sap erbij! Wij kochten in Nederland een waterfles met filter zodat wij niet overal afhankelijk zijn van winkels om ons water te halen.

Accommodatie in Tortuguero

Er zijn vrij veel accommodaties in Tortuguero. Wij verbleven in Cabinas Tortugero en zouden dit zeker aanraden! Je hebt een patio met een hangmat en eigen badkamer. Het is goed schoon, de mensen zijn vriendelijk en je kunt gebruik maken van de gemeenschappelijke keuken. De prijs voor een privé kamer met eigen badkamer is 25 euro per nacht.

Neem voldoende Cash mee naar Tortuguero, het enige pinapparaat dat er staat was kapot. Vraag dit vooraf even bij jouw accommodatie zodat je niet zonder geld komt te zitten!

Hoe kom je in Tortuguero?

Je Tortuguero alleen bereiken per boot. Hierdoor heb je twee opties hoe je er kunt komen. Je kunt kiezen vanaf La Pavona of vanaf Moin Dock (Bij Limon in de buurt). Wij kozen voor de tweede optie omdat wij vanaf Puerto Viejo kwamen.

Kom je vanuit San Jose dan is reis je hoogstwaarschijnlijk via La Pavona. Een kaartje met de boot van La Pavona naar Tortuguero kost 4,5 euro.

Moin Dock

Wij stapten de boot in en dachten dat het een ‘gewone’ bootrit zou worden naar het stadje. Dit was alleen totaal niet het geval! De kapitein van het bootje liet ondertussen alle dieren zien, van kaaimannen tot aan dolfijnen! Alles kwam voorbij! De kosten zijn 35 dollar per persoon.

Wil je een volledige beschrijving van de boottocht? Klik hier!

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Tortuguero: Puerto Viejo of Playa Bonita
Bekijk hier hoe wij extreem goedkoop van Tortuguero naar San José zijn gegaan!