Uluwatu staat bekend om zijn prachtige (verborgen) stranden en natuurlijk de Uluwatu tempel! Uluwatu ligt in het zuiden van Bali en is makkelijk te bereiken!

Wat is er te doen in Uluwatu?

#1 Bezoek de Uluwatu tempel!

Er zijn heel veel apen bij de Uluwatu tempel, in de verte zie je een tempel op een rots! Echt geweldig om te bekijken tijdens zonsondergang!
Let wel goed op je spullen, de apen zijn zoveel toeristen gewend dat je ongetwijfeld een aap ziet rennen met een zonnebril of camera. De apen willen eigenlijk maar één ding, ruilen voor eten! Ook wordt er een traditionele dans opgevoerd (speciaal voor toeristen).
De entree is omgerekend een euro of 6, wij vonden het aardig prijzig omdat de traditionele dans er niet bij inzit. Al met al zijn wij er een uurtje geweest. 

#2 Ontdek de hidden beaches!

Huur een scooter en ontdek één van de vele ‘Hidden beaches’. Uluwatu staat bekend om zijn verborgen stranden, met de scooter rijdt je er zo heen. Het laatste stuk moet je vaak een klim maken naar beneden, trek wel goede schoenen aan! Padang Padang Beach en Suluban Beach zijn zeker een bezoek waard!

Accommodatie in Uluwatu

Wij verbleven in Seno Guesthouse&cafe. Dit is een luxe hotel met een heerlijk zwembad en goed ontbijt. Het personeel is erg aardig en het fijne is dat je ook een scooter kunt huren bij de receptie. 

Hoe kom je in Uluwatu?

Vanaf Ubud is het ongeveer anderhalf uur rijden als je komt vanuit Kuta is het ongeveer een uur rijden met de auto.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Uluwatu: Ubud, Kuta en West-Bali

Visum verlengen?!

Wil jij ook langer blijven op het prachtige Indonesië, klik hier hoe je je visum kunt verlengen!