Vietnam is een langgerekt land met in het noorden de hoofdstad Hanoi en in het zuiden de grote plaats Ho Chi Minh (ook wel Saigon genoemd). Het reizen in Vietnam is gemakkelijk en goedkoop maar doordat het langgerekt is kan je reistijd aardig oplopen.

Taal

De bevolking spreekt Vietnamees. De meeste hoteleigenaren en medewerkers van touroperators spreken Engels. Wij konden ons met ons Engels goed redden.

Visum 

Regel vooraf je visum, het is een hoop papierwerk dus het kost je wel wat tijd. Je kunt dit online aanvragen, je krijgt het via de mail binnen. Je print het uit, vult het in en neemt het mee naar Vietnam. Het aanvragen van het online visum kost 39,95 euro en je betaalt ook nog een bedrag bij de douane van Vietnam als je binnenkomt.

Geld pinnen

De Vietnamese Dong is de munteenheid in Vietnam. Één euro is 26.000 Dong. 
In Vietnam kun je vrijwel overal pinnen met je Maestro-card of creditcard. Je kunt helaas niet een groot bedrag pinnen (maximaal 90 euro per opname) waardoor je transactiekosten (vreemde valuta kosten) aardig oplopen. 
Pin altijd ‘without conversion’ zodat de banken niet nog extra geld van je krijgen doordat ze op hun eigen rente berekenen over jouw bedrag. 
Je kunt ook op voorhand al geld wisselen in Nederland bij het GWK Grenswisselkantoor.

Vervoer

Vietnam is het land met het meest aantal tweewielers per persoon ter wereld, je zult je verbazen hoeveel motoren en scooters er rijden!
In Vietnam is het vervoer goed geregeld. Er zijn een aantal treinen die je kunt nemen maar de bus is de goedkoopste optie. De bussen zijn voornamelijk ‘sleeperbussen’ deze rijden ook overdag. Het is een bus die bestaat uit liggende stoelen met 2 verdiepingen. 
Wij vinden de bovenste rij het prettigst liggen omdat je dan niet de troep van je bovenburen over je heen kunt krijgen.

De motor is ook een optie als het gaat om vervoer klik hier voor het artikel van onze motorroute in Vietnam.

Wassen bij een laundry service 

Wassen kan overal in Vietnam bij een ‘laundry service’. Je betaalt per kilo een bepaald bedrag. Voor een volle zak met wasgoed ben je maximaal 3 euro kwijt.

Wat moet je zeker meenemen (naast je standaard spullen) naar Vietnam?
  • Je ingevulde visum papieren
  • Internationale rijbewijs voor op de motor of scooter 

Op naar de bestemmingen