Léon is een stad die bekend staat om het vulkaanboarden maar er is meer dan dat! De mooi gekleurde huizen in de gezellige straten bijvoorbeeld of het gezellige barbecuen op straat. Ook kun je vanaf de kathedraal heel mooi de zonsondergang zien!

Wat is er te doen in Léon?
#1 Ga vulkaanboarden!

Je kunt niet naar Léon zonder te boarden van de vulkaan! Hoe vaak in je leven doe je nou zoiets gaafs?! Klik hier voor meer info over vulkaanboarden!

#2 Loop op het dak van de kathedraal! 

Lopen op het dak van een kathedraal terwijl de zon ondergaat? Het uitzicht over de stad kan bijna niet mooier! De gekleurde huizen aan de gezellige straten kan je van bovenaf goed zien. Helemaal geweldig is dat je alle vulkanen op de skyline ziet!
Het kost nog geen 3 euro per persoon.

#3 Pak een barbecue maaltijd langs de straat!

Als je vanaf een uur of 3 achter de kathedraal bent komt de heerlijke barbecue lucht je al tegemoet! Kip, hamburgertjes, varkenslapjes maar ook vegetarische hapjes als pannenkoekjes, aardappelkoekjes, groentenburgers en nog veel meer!
Het ligt eraan hoe veel je eet maar gemiddeld zal je €2,50 kwijt zijn voor een goed gevuld bord. Smullen maar!

Accommodatie in Léon

Wij verbleven in Tortuga Booluda. Een rustig maar erg gezellig hostel waar je privé kamers en dorms hebt. Er zit ontbijt bij de prijs in, je kunt gratis water vullen, gebruik maken van de keuken en er is een zwembad!

Hoe kom je in Léon?

Vanaf San Juan del Sur zijn er verschillende manieren om in Léon te komen, lees hier de goedkope en duurdere manieren! 

Vanaf Granada kun je met een shuttle (15 dollar) van deur tot deur worden gebracht. Als je met het openbaar vervoer wilt dan moet je overstappen op Managua en reis je voor ongeveer 4-5 euro. Voor de overstap hoef je niet naar een ander busstation.

Op naar de bestemmingen!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Léon: Granada, Ometepe of San Juan del Sur.