Dit doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven: boarden van een actieve vulkaan!

Hoe gaat het in zijn werk?

Je wordt rond 8:00 opgepikt van je hostel. Met een auto wordt je naar een koffietentje gereden waar je gratis koffie krijgt. Iedereen die gaat boarden verzamelt op dit punt.

Gratis t-shirt!

Nadat de koffie op is ga je naar hostel ‘Via Via’ om te betalen en een gratis t-shirt of hempje uit te zoeken. Achterin een pick-up truck rijdt je samen met jouw groep in 45 minuten naar de voet van de vulkaan.

De klim

Na een vrij gemakkelijke klim van 40 minuten (inclusief 2 stops met prachtig uitzicht) bereik je de top. Wel goed om te weten is dat je je eigen board moet dragen en een rugzak met beschermende kleding. Hier bekijk je een rokende krater en dan is het tijd om te boarden!

Het boarden!

Je trekt de beschermende kleding aan (een overal, handschoenen en een veiligheidsbril). Het boarden gaat vrij simpel: je remt met je voeten en je hoeft niet te sturen omdat je alleen maar rechtdoor gaat. Het lijkt vrij stijl maar tijdens het boarden zelf valt heel erg mee. Je kunt prima genieten van het bizarre uitzicht terwijl de steentjes onder je board doorrazen. Na een paar minuten ben je al beneden!

Snacktime!

Als iedereen beneden is krijg je wat fruit en is het tijd om terug te rijden. Je bent rond 13:00 terug bij hostel ‘Via Via’ waar er een heerlijk koud (gratis) biertje of ander drankje op je wacht! 

Hoe regel je het boarden?

In vrijwel elk hostel is een tour te regelen, het vulkaanboarden is namelijk dé trekpleister van Léon. Ons hostel regelde voor ons de tour, deze werd uitbesteed aan Vulcanoday Nicaragua. Een goed georganiseerde organisatie!

Wat kost het? 

Het uitje kost 30 dollar per persoon. Dit is inclusief het T-shirt, de koffie, de uitrusting, de pick-up, de snack en het drankje op het eind. Je kunt je board omhoog laten dragen voor 5 dollar.

Tips en ervaringen

Tips: 

  • Neem genoeg water mee!
  • Smeer jezelf vooraf goed in met zonnebrand!
  • Neem (als je bovenop de vulkaanstaat) de rechterbaan, deze gaat het hardst!
  • Neem je eigen telefoon mee voor foto’s (dit wordt afgeraden door de organisatie maar wij vonden dit onzin, je kan namelijk makkelijk foto’s en video’s maken zonder dat je telefoon kapot gaat -geen garantie uiteraard-)!

Het boarden zelf is erg gaaf maar zo voorbij. Het hele uitje opzich is zeker de moeite waard met de mooie uitzichten en de gezellige ochtend die je ervoor krijgt!
Stiekem hadden wij wat meer snelheid verwacht.

Lets board the vulcano!!

Wij deden deze tour vanuit Léon in Nicaragua!