De hoofdstad van Maleisië is Kuala Lumpur. De stad van de vele verschillende wijken waar veel culturen bij elkaar komen. In de omgeving is genoeg te beleven maar het centrum is ook een bezoek waard! Het staat bekend om de Petronas Twin Towers, de Batu Caves en het drukke, super gezellige Chinatown!

Wat is er te doen in Kuala Lumpur?
#1 Bekijk de Petronas Twin Towers!

Je kunt natuurlijk niet Kuala Lumpur verlaten zonder een selfie met de Petronas Twin Towers!
In het verleden was de Petronas Twin Towers het hoogste gebouw van de wereld met meer dan 450 meter. Helaas is dit momenteel niet meer het geval, maar alsnog wel een bezoekje waard. Je kunt de torens in voor ongeveer 20 euro per persoon maar je kunt het ook vanaf beneden bekijken bij het bijgelegen park. Hier spelen kinderen in een openbaar zwembad en kun je genieten van het uitzicht op de Tower.

#2 Ga hotpotten in Chinatown!

Een heerlijk, typisch, pittig gerecht dat je absuluut moet proeven in Kuala Lumpur: Hotpot!
Wij vonden dit het aller leukste deel van Kuala Lumpur! Overal zijn etenskraampjes waar je voor weinig geld je eten kunt scoren. Ook kun je hier barbecuen of hotpotten! Hotpot is een pot met een bouillon (vaak pittig) waar je je eten in gaar kunt laten koken. In Chinatown kun je ook voor je fake items terecht. Van Fjall Raven tassen tot aan Chanel portemonnees, alles kun je hier vinden!

#3 Neem een kijkje bij de kleurrijke tempel: Batu Caves!

Een gigantische trap in de kleuren van de regenboog met een geweldig groot gouden beeld!
Vind je tempels erg leuk? Dan zijn de Batu Caves een echte aanrader! Vanaf het centrum kun je de bus pakken maar een Uber is ook mogelijk.
Eenmaal aangekomen bij de tempel zul je versteld staan hoe groot het gouden beeld is en wat een kleurrijke tempel het is. De tredes zijn in mooie regenboogkleuren geschilderd, wat het plaatje helemaal af maakt!

Tip: neem iets mee om je te bedekken! Je kunt het ook huren, maar het is fijner als jouw eigen zweet in je omslagdoek zit dan het van een ander is..

Accommodatie in Kuala Lumpur

Omdat wij fan zijn van Chinatown kozen wij er ook voor om te overnachten in de Chinatown van Kuala Lumpur. Wij kozen voor het Lantern Hotel. Dit hotel zit in het hartje van Chinatown, inclusief ontbijt en heeft een geweldig dakterras waar je uitkijkt op de straten vol lampionnen en drukte!

Bekijk onze video!
Hoe kom je in Kuala Lumpur?

Je kunt het centrum bereiken met de KLIA Expres. Dit duurt ongeveer een half uur en zet je af op het station KL Central. Mocht je in Chinatown slapen, dan hoef je vanaf hier niet nog een taxi te nemen naar het centrum.

Op naar de volgende bestemming!

De meeste reizigers gaan vanaf Kuala Lumpur naar: Cameron Highlands, Ipoh of George Town.

Ben je benieuwd naar onze reisroute? Klik hier!