West-Bali is een stukje paradijs dat nog niet door toeristen ontdekt is. Als je denkt aan Bali dan denk je veelal aan hordes zonverbrande toeristen. Op West-Bali (Jembrana) is dit totaal niet het geval. Integendeel! Je voelt je als enige toerist tussen de lokale bevolking. Wat ons betreft zou iedereen ook dit stukje van Bali moeten zien, het is geweldig. Kort samengevat: het heeft een mooi karakteristiek landschap, er wordt veel geofferd en er heerst een cultuur waar wij veel van kunnen leren!

Wat is er te doen op West-Bali?

#1 Bezoek de tempel in Jembrana!

In Jembrana staat een gigantisch mooie tempel en het mooie is: er is geen toerist te zien. Ontdek deze tempel met je eigen ogen! Wij deden dit met behulp van Bagus (zie #3)

#2 Schildpadjes uitzetten!

Schildpadjes uitzetten in de zee, wie wil dat nou niet? Geen hordes toeristen of hoge prijzen die je hoeft te betalen om dit te doen. Je geeft een donatie zodat het bedrijf kan blijven bestaan. Hier voel je direct direct dat het geld goed terecht komt. Je krijgt uitleg hoe je de schildpadjes op een goede manier terug mag zetten in de zee. Wij deden dit met behulp van Bagus (zie #3)

#3 Ga met Bagus op pad!

Bagus is een gids die alles weet over West-Bali, hij kent iedereen in de omgeving en iedereen kent hem. Hij nam ons mee in het dagelijkse leven op West-Bali. We zagen een trouwerij (waar we de enige ‘buitenlanders’ waren), hij nam ons mee naar Saraswati day op een school en we zagen hoe de rijst werd gedorst. We hebben echt een geweldige tijd gehad met Bagus waar we heel vaak aan terug denken. Bekijk hieronder ons filmpje voor een indruk van West-Bali.

Bagus & Accommodatie in West-Bali

Wij hebben een geweldige tijd gehad in Villa Jembrana en Umasari Resort. De Manager Bagus (volledige naam Ida Bagus Sujeta) doet verschillende tours en runt deze twee accommodaties. Wij hebben alle bovenstaande bezienswaardigheden samen met hem bezocht. Bagus woont in Jembrana en kan je alles vertellen over de cultuur en leefwijze van de West-Balinezen. Je kunt contact met hem opnemen via WhatsApp +6281238139000. Wij zouden hem zeker aanraden voor een onvergetelijke tijd!

Ontmoet Bagus in het ontzettend mooie West-Bali!
Bekijk hieronder onze video’s over West-Bali!
Hoe kom je in West-Bali (Jembrana)?

Je kunt vanaf Java de boot pakken naar Gilimanuk Harbour, vanaf hier pak je de taxi.
Je kunt ook vanaf Canggu rijden met een taxi of Uber, het duurt gemiddeld 2 tot 3 uur. 

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Jembrana: Canggu, Ubud of Uluwatu.