Geweldige authentieke straatjes, gastvrije bevolking en het heerlijke eten! Yogjakarta is één van de mooiste plaatsen op Java. De Prambanan en Borobudur staan vast hoog op je lijstje, je verblijft dan hoogstwaarschijnlijk in deze prachtige stad!

Wat is er te doen in Yogjakarta?

#1 Bezoek de Prambanan!

Overal waar je kijkt zie je gigantische bouwwerken, je klimt de verschillende trappen op om zelf te ontdekken wat er nou in de vele torentjes te zien is. Wij vonden dit echt een geweldige ervaring! De Prambanan staat niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst! Het is het bekendste (Hindoeïstische) tempelcomplex van Indonesië (anders dan de Borobudur, deze is Boedistisch). Prambanan betekent vele priesters en ligt ongeveer 18 kilometer buiten Yogjakarta.
De entree is 25 dollar entree.

#2 Geniet van de Borobudur!

Borobudur, de bekende Boedistische tempel kan je het best vroeg bezoeken omdat deze tempel erg in trek is bij het massatoerisme. Wij hebben deze tempel daarom ook overgeslagen, misschien hebben wij wel dé tempel van ons leven gemist. Dat kan je alleen beslissen als je er zelf heengaat. De entree ligt net als de Prambanan rond de 25 dollar. Mocht je ze allebei willen bezoeken dan is er een combi-ticket te halen waardoor je minder betaalt. 

#3 Bezoek het waterpaleis!

In Yogjakarta zelf ligt een waterpaleis, dit was het badhuis van de sultan! Wij vonden het erg gaaf om een paar foto’s te maken maar wij zijn er niet lang geweest. Ga wel op tijd want aan het eind van de middag is het waterpaleis al dicht!

Accommodatie

Wij verbleven in het hotel: Arrayan Residence Syariah. Het hotel was erg schoon en inclusief ontbijt. Het personeel was erg vriendelijk en sprak goed Engels. Wat ons betreft zeker een aanrader als je verblijft in Yogjakarta

Hoe kom je in Yogjakarta?

Je kunt vanaf Jakarta in de trein stappen, regel wel vooraf je kaartje zodat je verzekerd bent van een zitplaats in een coupé naar keuze. Er zijn verschillende coupés te kiezen, van houten bankjes en erg druk tot luxe stoelen met airco. Afstand is ongeveer 550 kilometer en je zult er met de trein ongeveer 8 uur over doen.
Je kunt ook met het vliegtuig van Jakarta naar Yogjakarta, voor ongeveer 60 euro hebt je een enkele vlucht.

Op naar de volgende bestemming!

Voor de meeste reizigers is de volgende bestemming vanaf Yogjakarta: Kuta (Lombok), Jakarta of West-Bali.

Visum verlengen?!

Wil jij ook langer blijven op het prachtige Indonesië, klik hier hoe je je visum kunt verlengen!