Ben je de warmte in Vietnam zat? Ga naar Da Lat! In Da Lat is er een gematigd klimaat. Het is er een stuk koeler dan in de rest van Vietnam. Een vest of jas, lange broek en schoenen zijn bovendien ook niet overbodig! In de buurt van Da Lat zijn veel meren en watervallen te vinden.

Wat is er te doen in Da Lat?

#1 Bezoek de Pongour waterval!

Wil je het water naar beneden zien kletteren van een geweldige rotspartij? De waterval lijkt op een trap waar verschillende watervallen vanaf stromen, het is daarom ook uniek! De Pongour waterval is één van de indrukwekkendste watervallen in de buurt van Da Lat. Je kunt er gemakkelijk met de scooter of motor komen. De wandeling naar de waterval is goed te lopen, daarnaast is een prachtige natuur. Je kunt dichtbij de waterval komen en er zelfs een stuk op lopen! Ontdek zelf hoe adembenemend dit mooie stuk puur natuur is.
De Pongour waterval ligt op 45 kilometer vanaf Da Lat, wel een stuk rijden maar het uitzicht onderweg maakt een hoop goed!
De entree is maar 10.000 VND (€ 0,40)!

De Pongour waterval is goed te combineren met de Elephant waterval, zie #2.

#2 Bekijk het roestbruine water van de Elephant waterval!

De Elephant waterval is echt reusachtig, het geluid in enorm! Door de roestbruine kleur en de enorme snelheid van het water voel je je maar een klein mensje op de wereld. De klim naar beneden is glad en glibberig omdat alles nat is door het geweld van de waterval. Als de wind verkeerd staat wordt je gegarandeerd nat dus neem een poncho mee. De Elephant waterval ligt 40 minuten rijden vanaf Da Lat. Je kunt er makkelijk zelf heenrijden of je pakt de bus voor 20.000 VND (€0,80).
De entree is maar 10.000 VND (€ 0,40)!

De Elephant waterval is ook goed te combineren met de Pongour waterval, zie #1.

#3 Pak je scooter en rijd rond in de omgeving!

De omgeving in Da Lat is geweldig, je rijdt van het platteland zo de bergen in. Het echte Vietnam ontdek je zelf op de scooter, je ziet allerlei mensen werken in de velden met de typische Vietnamese hoeden op. Onderweg kom je vast nog een kudde waterbuffels tegen die slenteren over de zandweggetjes samen met de boer.
Kortom: Ga op pad en ontdek het zelf!

Bekijk onze video!
Hoe kom je in Dalat?
  • Vanaf Nha Trang is het 3,5 uur met de bus.
  • Naar Da Lat naar Mui Ne is het 5 uur met de bus.
  • Vanaf Ho Chi Minh is het 7 tot 8 uur met de bus.

De meeste reizigers gaan vanaf hier naar Nha Trang, Hoi An of Mui Ne.